Deel dit artikel
-

Consumentenbond: Adblocker op iPhone bespaart tot 83 procent op dataverkeer

iPhone-bezitters kunnen met een adblocker flink besparen op hun internetbundel. Dit blijkt uit een steekproef waarbij de Consumentenbond van 30 populaire Nederlandstalige websites de homepage bezocht met en zonder adblocker.

Weeronline.nl spant volgens de bond de kroon: de meest effectieve adblocker-app Purify houdt op de homepage van deze site maar liefst 83 procent van het dataverkeer tegen. Andere websites waarbij een adblocker veel dataverkeer bespaart, zijn Voetbalzone.nl (79 procent), Nujij.nl (75%) en Buienradar.nl (70%).

De Consumentenbond vergeleek de effectiviteit van drie adblockers: Purify blokkeert het meeste dataverkeer, gemiddeld 38 procent per website, gevolgd door Crystal (31 procent) en Blockr (30 procent).

Met Purify is de besparing in de internetbundel gemiddeld 1,1 MB per homepage. iPhone-bezitters die elke dag tien webpagina’s bezoeken via een mobiel netwerk, kunnen met een adblocker per maand ruim 300 MB op hun databundel besparen.

Een nadeel van adblockers is dat ze soms iets teveel dataverkeer blokkeren waardoor ook nuttige delen van een website niet worden geladen. Purify en Blockr bieden in dat geval de mogelijkheid bepaalde websites uit te zonderen van het filteren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.Eur

Sinds ik de Kardashian filter heb toegevoegd is mijn dataverkeer met 68% afgenomen.
https://chrome.google.com/webstore/detail/kardashian-filter/

Kees

Niet internetten zorgt ervoor dat je dataverkeer nog veel minder wordt…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond