Deel dit artikel
-

DHL vernieuwt verzend-app pakketten particulieren

DHL Parcel heeft de applicatie om pakketten te verzenden simpeler gemaakt voor consumenten en kleine bedrijven. Dat moet het verkeer aan de honderden bezorg- en afhaalpunten vergroten.

De vernieuwing betreft vooral een aanpassing van de site DHLparcel.nl. Die is responsive, wat past bij de gebruiksscenario’s die zich vooral buiten de omgeving van de desktop afspelen.

DHL, dat zegt de nummer twee pakketverzender van Nederland te zijn, legt uit: “In een paar stappen kan zending worden aangemeld, een label aangemaakt en veilig online worden betaald. De bekende track & trace opties blijven in de nieuwe applicatie onverminderd beschikbaar.”

Vooralsnog kan met de DHL-site enkel binnen de Benelux worden verzonden. Volgend jaar wordt de verzendapplicatie zodanig vernieuwt dat consumenten en bedrijven hun pakketten ook de rest van het internationale DHL-netwerk in kunnen schieten.

In Nederland heeft DHL goed 1.300 Parcelshops waar pakketten kunnen worden gebracht en gehaald. Niet zelden zijn in de betreffende zaak, bijvoorbeeld bij Primera’s, ook PostNL-punten in de betreffende winkel aanwezig. De bezorging van de pakketten geschiedt aan de voordeur of, indien gewenst, bij een van de Parcelshops. Een verzending binnen Nederland tot tien kilo kost vanaf vijf euro.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond