Deel dit artikel
-

Digiship wil tekort digitale marketingspecialisten aanpakken

Beeckestijn Business School, Mediaflex en Inhousing.Agency slaan de handen ineen door gezamenlijk talent te werven, te toetsen en op te leiden tot digital marketing specialisten via gespecialiseerde traineeships onder de naam Digiship.

Binnen Digiship worden jonge professionals gedurende zes tot 18 maanden begeleid en gecoacht.

De talenten worden getraind in alle facetten van de digital marketing. Van e-mail marketing tot social advertising, van analytics tot marketing automation. Daarnaast zijn ook twee specialistische traineeships opgezet voor Campagne Management en CRM – Marketing Automation.

Na afronding van het traineeship krijgen de talenten een officieel post-HBO diploma en de titel als Certified Professional toegekend.

Hans Molenaar, directeur van de Beeckestijn Business School, ziet een grote behoefte aan instroom van nieuw talent in de markt. Er is een stoelendans gaande binnen de gehele marketingwereld, gevoed door de schaarste in de markt.

Naast de behoefte aan generalisten ziet hij ook een enorme behoefte aan specialisten. Enerzijds op het gebied van campagne management voor social, search en display, anderzijds getrainde personen die invulling kunnen geven aan het beleid door middel van CRM en customer data platforms.

Steven Pieneman van Inhousing.Agency ziet een duidelijke verschuiving in de samenwerking tussen bureaus en adverteerders en een verdieping van de hybride relatie. “Aan beide zijden van de tafel is digital marketing talent onontbeerlijk. Ontwikkeling van talent in de vorm van nieuwe aanwas is daarbij net zo belangrijk als het opleiden van bestaand talent.”

Op 10 december vindt er een online informatiesessie over de traineeships plaats. Tijdens deze informatiesessie geven huidige talenten, alumni van het traineeship, Hans Molenaar (directeur Beeckestijn), Hielko van der Molen (kerndocent) en Digiship een nadere toelichting.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond