DTG gaat MKB-webshops bouwen

DTG voert gesprekken met meerdere leveranciers van webwinkelsoftware om komend najaar zijn diensten uit te breiden richting e-commerce.
In de tweede helft van dit jaar, zo bevestigt het bedrijf aan Emerce, voegt DTG een nieuw onderdeel aan zijn portfolio toe. Momenteel richt het bedrijf zich vooral op het zichtbaar en vindbaar maken van zijn klanten, typisch zijn dat ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf.
Voor het einde van het jaar begeeft het zich op de meer transactionele kant van online business.
DTG maakt onder leiding van CEO Erik Hoekstra een transitie door van een boekenbusiness naar een leverancier van online lokaal georiënteerde marketingdiensten. Daaronder vallen nu het online vermelden van bedrijfsprofielen en in het verlengde daarvan het bouwen van en reclame maken voor sites van klanten.
De onderneming bedient naar eigen zeggen 125.000 klanten en is in Nederland exclusief partner van Boostability en Yext, Google Premier MKB-partner en MKB-partner van Facebook. Welke e-commercepartner daaraan wordt toegevoegd, is nog duidelijk aangezien de gesprekken hiertoe nog lopen.
Foto: Marco Meyer (cc)
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
9 Reacties
Rob
Interessante ontwikkeling van DTG. Maar waarom staat er een afbeelding bij van een kapperszaak? :’)
Yann
@Rob: Waarschijnlijk omdat de dienst zich richt op midden- en kleinbedrijf.
Erwin Boogert
Rob, de gedachte is dat een kapper een typische MKB’er is. Maar als je dan zegt dat kappers niet typische e-commercebedrijven zijn … sta ik met m’n mond vol tanden en heb je gelijk.
Klaas
Is vaker hier dat ze foto’s plaatsen waar niet over nagedacht is.
Rob
Helemaal mee eens, maar ze praten hier over webshops voor mkb. Het laatste wat een web’shop’ zou kunnen zijn is wel een kapper. Tenzij het uiteraard een kapper is waar je een afspraak kan maken en daanaast van te voren artikelen kunt bestellen die ze vervolgens gebruiken, nadat je geknipt bent :’).
SJaak
Is een automatisch stuck suggestie
Wouter Hoolwerf
Nu vallen jullie over de foto, maar ik vind persoonlijk de laatste zin erger.
“Welke e-commercepartner daaraan wordt toegevoegd, is nog duidelijk aangezien de gesprekken hiertoe nog lopen.”
Dus het is duidelijk welke e-commercepartner daaraan wordt toegevoegd aangezien de gesprekken daartoe nog lopen? Had daar niet ‘onduidelijk’ moeten staan?
sjoerd
Voor kleine mkb-ers een leuke aanvulling. Voor de grotere partijen is DTG uberhaupt niet interessant, gaat alleen om kwantiteit. Niet om kwaliteit.
Thomas
Dat klopt wel wat Sjoerd zegt.
Het neigt naar lopende band, stamp werk.
Kwaliteit, maatwerk en een webshop gericht op de specifieke bedrijfsprocessen van de ‘klant’ hoef je denk ik niet te verwachten bij DTG webshopjes.