Deel dit artikel
-

Eerste IAB Programmatic Awards uitgereikt

Het beste werk met programmatic advertising van voorlopersland Nederland is zojuist bekroond tijdens de eerste IAB Programmatic Awards.

Zojuist werden in het Westergastheater in Amsterdam de Programmatic-prijzen uitgereikt. Specialisten uit de wereld van online reclame keken er reikhalzend naar uit, om te zien welke cases als meest vernieuwend worden bestempeld.

Programmatic advertising is de meeste dynamische vorm van internetreclame omdat zo goed als real time wordt bepaald welke reclameboodschap het beste aan welke internetgebruiker kan worden getoond. Targeting is daarbij slechts één variabele. Het vertellen van een always on-verhaal en het dynamisch genereren van gepersonaliseerde content zijn twee andere variabelen.

Aan het begin van deze maand werden de genomineerden bekendgemaakt in deze vijf rubrieken: Branding/awareness, Performance/activatie, Always on/Full funnel, Innovatieve strategie en Datadriven creative. Hierin wordt vooral het innovatieve, vernieuwende werk in deze nieuwe vorm van internetreclame belicht.

De winnaars die zojuist gelauwerd zijn:

TALENT AWARDS
– Campagne manager – Bannerconnect – Tobias Tanger
– Preacher – Massarius – Bert Jan ten Kate
– Yield manager – Improve Digital – Marlous van den Oever
– Pionier – Omnicom – Marco Bar
– Rising star – Kinetic – Aaron Spijkers

CAMPAGNE AWARDS

    Branding / Awareness

1. Bannerconnect – Burst strategie
2. MobPro – Danone Hüttenkäse
3. Havas – Disney Finding Dory

    Performance / Activatie

1. IPG Mediabrands – Jumbo snel besteld
2. MobPro – Marktplaats app marketing
3. SearchResults – Politie Zeeland & West-Brabant

    Always on / Full funnel

1. Bol.com – #PakjeLiefde
2. SearchResult – Essent Daltarief
3. FreshFruit – DELA Uitvaartverzekering

    Innovatieve Strategie

1. Nmpi – Transavia wintersport
2. Bannerconnect – KPN bridging ATL attribution gap
3. MobPro – Greetz Verjaardag

    Data-driven creative

1. OMD – Renault
2. Adcombi – Cornetto Liefde
3. Bluemango – Vodafone Vluggertjes

Foto: Sam Howzit (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Marcel van Dijk

Complimenten aan IAB en Taskforce Programmatic. Mooi nieuw initiatief! De keuze van de jury was in veel gevallen ook begrijpelijk. Op 1-tje na. De Talent Award for Programmatic Preacher. Had deze talent award toch eerder willen zien toekomen aan jonge(re) rising star. Of zie ik dat verkeerd?

Michelle Theeuwen - bol.com

Van harte gefeliciteerd allen met de mooie awards! Het was een leuke avond en zeer gewaardeerd initiatief vanuit IAB!

Jeroen Verkroost - Verkroost.com

Ik had met de jurering niets te maken, maar ik denk dat vele mensen in het vak het beeld van Bert Jan als preacher wel herkennen ? En als de Bond van Adverteerders zelfs al aangeeft dat ze hem om deze kwaliteiten bijzonder waarderen binnen het programmatic vak, lijkt me dit de bevestiging van een prima keuze. Mijn complimenten aan de jury en de organisatie voor een geweldige avond!

Richard Vermeer

Het was inderdaad een mooie avond en hopelijk de eerste van een langdurige traditie.

De winnaars zijn door een vakkundige jury gekozen en dus de terechte winnaars. Gefeliciteerd!

Wat dat betreft onderschrijf ik wat Jeroen Verkroost in zijn reactie schrijft. Echter, bij een talent award heb je natuurlijk wel een bepaalde verwachting qua leeftijd en werkervaring. Misschien een puntje van verbetering voor volgend jaar: een aantal criteria wie wel/niet in aanmerking komt voor een Talent Award!

Sander Huys

Mijn felicitaties voor de winnaars. In het voetbal heb je ook de Gouden Schoen en de Johan Cruijff Prijs. De Johan Cruijff Prijs is voor talenten die doorbreken. De Gouden Schoen Prijs is voor de gevestigde orde. Lijkt me ’t meest logisch dat een Talent Award vergelijkbaar zou moeten zijn met de Johan Cruijff Prijs. Ben ’t dus eens met eerdere schrijvers die een bepaalde verwachting uitspreken mbt ervaring.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond