Deel dit artikel
-

Eigenaar ID&T koopt Paylogic

Het Amerikaanse event- en entertainmentbedrijf SFX Entertainment neemt een belang van 75 procent in ticketingbedrijf Paylogic.

Dat maakte het Amerikaanse bedrijf zojuist bekend. SFX betaalt 16,5 miljoen dollar voor het belang, bij een waardering van 22 miljoen dollar.

Paylogic uit Groningen, met vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Antwerpen en sinds kort Amerika, verzorgt geïntegreerde ticketingoplossingen voor organisatoren van evenementen. Dat houdt concreet in dat het eenvoudig wordt gemaakt om op grote schaal kaartjes via het web te verkopen en te verwerken op de plaats van het evenement.

Jan Willem van der Meer, CCO van Paylogic: “We zullen hierdoor naar een nog hoger niveau stijgen op het vlak van technologische en internationale ticketing en data-oplossingen voor evenementen; denk hierbij aan web, mobiel en social. SFX heeft een heldere en overtuigende visie hoe de markt zich gaat ontwikkelen, hoe belangrijk het ondersteunen van de juiste data-strategie voor onze klanten is, en hoe belangrijk het leveren van hoogstaand productdesign en integraties met social media zal worden.”

De koper, SFX Entertainment, staat sinds kort aan de Amerikaanse beurs genoteerd. Het bedrijf gebruikt het daar verworven kapitaal nu om een aantal overnames te plegen. Zo kocht het in vorige maand het Nederlandse ID&T, organisator van dansfeesten, en een promoter van dansfeesten in Duitsland, Polen en Wit-Rusland. Daarnaast kocht het een ontwikkelaar van mobiele software en een internetbureau.

SFX noteerde in het derde kwartaal een omzet van 114 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond