Deel dit artikel
-

Emerce Financials: De toekomst van geld

Gaat het geld zoals we dat nu kennen verdwijnen? Met de opmars van cryptogeld zou je dat haast gaan denken. Adviseur Dave Birch, onder meer verbonden aan de University of Surrey Business School, zal op Emerce Financials onder de titel Not Star Wars, Not Star Trek: The Future of Money uitleggen welke rol commerciële en centrale banken gaan spelen in relatie tot digitaal geld.

Emerce Financials is het belangrijkste Nederlandse evenement over digitale innovaties bij banken en vermogensbeheerders. Aansprekende interrupters, trendwatchers en experts uit de sector buigen zich over digitalisering van diensten, toetredende technologiebedrijven, consequenties en kansen door IOT, data & analytics, wetgeving, machine learning en AI.

Van de grootbanken zijn ABN en Rabo aanwezig. En ja, het zal zeker gaan over PSD2, de wetgeving die ervoor zorgt dat derden toegang tot jouw bankrekening gaat krijgen.

Reg van Steen beschrijft de impact van neobanks zoals Revolut, Monzo, N26, Alipay en Nubank in internationale studie en legt uit waar deze challenger banks wel en (nog?) niet succesvol zijn.

De verandering raken ook het vermogensbeheer. Millennials hebben een steeds hogere verwachting van ‘wealth managers’ en willen steeds meer regie en controle op hun vermogen. Kendu heet de nieuwe corporate startup van ABN AMRO met het doel om vermogensbeheer toegankelijk te maken voor iedereen.

Dagelijks bezoeken honderden mensen de website van Univé om hun verzekering af te sluiten. Om de juiste mensen naar de website te krijgen, stond Univé voor de uitdaging om de media-inkoop zo efficiënt mogelijk in te zetten. Met haar partner Storm Digital is Univé erin geslaagd om de marketingefficiëntie tot een hoger niveau te brengen.

Foto Peter Boer

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond