Deel dit artikel
-

(Emerce TV): ‘Aan ieder persoon zit een stout randje’

De gemiddelde Hiring Manager heeft eigenlijk het liefst dat kandidaten gewoon de vacature volgen. Maar in deze krappe arbeidsmarkt werkt de ouderwetse manier van werving en selectie niet meer. We moeten rebelser worden en creatiever. Zegt Sacha Martina (House of Inclusion) in de videocollectie Recruitment 2024.

Na jarenlang als ondernemer in de technologie-industrie te hebben gewerkt en de grote ongelijkheden in vertegenwoordiging en gelijkheid te hebben opgemerkt, vond ze haar ware roeping in DE&I (Diversity, Equity & Inclusion). Bezoekers van de fysieke congressen van Emerce Recruitment kennen Sacha wellicht als een van de vaste moderatoren.

De juiste kandidaat vinden, dat is een gezamenlijke taak van recruiter en haring manager. En dat is niet zo vanzelfsprekend, zegt Martina. “Mensen komen binnen een bedrijf op een gegeven moment in een situatie dat ze zelf personeel moeten aannemen. Daar heeft niemand voor geleerd. En ik heb meegemaakt dat kandidaten op verkeerde gronden worden afgewezen, omdat ze hun veters verkeerd hadden gestrikt of raar haar hadden.”

Belangrijker is om te ontdekken wat die kandidaat precies drijft of wat het bedrijf precies zoekt. “Ik vraag altijd: waar lig je nou echt wakker van?” De hiring manager moet echt uit zijn faciliterende rol stappen en zijn of haar stoute randjes opzoeken. Kijk eens naar zijn of haar socials: misschien houdt hij of zij wel heel erg van reizen, of zit hij of zij graag op de motor. Op die manier ontdek je sneller welke kandidaten bij de bedrijfsstructuur passen. Of geschikt zijn om een team op te bouwen.

Vaak komen dit soort inzichten als de werving tegenvalt en concurrerende bedrijven er wel in slaagt om talent aan te trekken.

De video Zo maak je van je Hiring Managers rebellen is na registratie gratis te kijken

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond