Deel dit artikel
-

Fabrikant server stookkachel failliet

Nerdalize, het bedrijf dat computerservers gebruikte voor de verwarming van huizen, is failliet. Dat blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel, waaruit RTL citeert. Curator Annemiek te Kiefte moet het faillissement afwikkelen.

Uit het jaarverslag blijkt dat het bedrijf in 2017 een verlies van minstens 882.000 euro heeft geleden.

Gebruikers zouden zo’n 300 euro per jaar op hun gasrekening kunnen besparen door de warmte van de geplaatste server aan de cv-installatie af te staan. Zo werd ook een aanzienlijke CO2 reductie bewerkstelligd.

Omdat er flink wat data wordt verstookt, hadden deelnemers een glasvezelverbinding nodig. Het systeem kon niet worden uitgezet. Overtollige warmte werd via een gat in de muur afgevoerd.

Energiebedrijf Eneco had er aanvankelijk veel vertrouwen in en leverde de servers onder de noemer eRadiator. Behalve Eneco staken beleggers via crowdfunding in totaal 850.000 euro in Nerdalize. In het voorjaar van 2017 werd nog eens 750.000 euro opgehaald.

De oorzaak van het bankroet is niet duidelijk, maar er is grote kans dat de vraag naar het stookkacheltje sterk tegenviel. Kennelijk kwam het faillissement op 27 december toch nog onverwacht. Op 19 december werd nog een vrolijke post geplaatst op Twitter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond