Deel dit artikel
-

Fast food ketens Vlaanderen stoppen met bezorgen

McDonald’s, Quick en Burger King leveren in Vlaanderen niet meer aan de deur. De afhaal- en bezorgrestaurants mochten tot voor kort nog openblijven, maar de strikte voorwaarden rond ‘social distancing’ in België maken bezorgen nagenoeg onmogelijk.

Sinds vandaag gelden in Vlaanderen verscherpte maatregelen. Burgers zijn verplicht thuis te blijven en om zo veel mogelijk contact buiten hun gezin te vermijden. Essentiële verplaatsingen (dokter, voedingswinkels, postkantoor, bank, apotheek, om te tanken) zijn wel mogelijk. De meeste winkels zijn gesloten, maar voedingsketens mogen nog wel hun diensten aanbieden.

‘In deze ongeziene situatie is de gezondheid en veiligheid van onze mensen en klanten altijd onze topprioriteit geweest. Daarom heeft McDonald’s België en zijn 23 franchisenemers, als gevolg van de verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, beslist om alle 87 restaurants tijdelijk te sluiten, ook de Drives, McDelivery en de mogelijkheid voor meeneemmaaltijden,’ laat McDonalds weten.

Ook fastfoodketen The Foodmaker sluit zijn afhaalrestaurants, maar blijft leveren aan Delhaize.

Domino’s Pizza blijft wel open voor ophalen. In de winkels mag echter niet meer dan één klant tegelijkertijd aanwezig zijn.

Om de enorme drukte in de winkels en de distributiecentra op te vangen, stopt Delhaize vanaf zaterdag met zijn afhaaldienst Collect. Bezorgen doet de supermarktketen nog wel.

In Nederland sluiten steeds meer winkels vrijwillig de deuren: Onder meer Zara, Pull&Bear, Tommy Hilfiger, Nespresso en WE.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond