Deel dit artikel
-

FNV Horecabond en Temper verbreden samenwerking

De samenwerking tussen FNV Horeca en Temper, een digitaal prikbord waar opdrachtgevers klussen kunnen plaatsen, wordt verbreed. Zo verdwijnt op korte termijn de gebruiksvergoeding die freelancers momenteel aan Temper betalen voor onder andere het gebruik van de software.

Het is volgens beide partners een eerste aanzet tot het verhogen van de opbrengst van freelancers, waardoor er ruimte ontstaat voor ontwikkeling en collectieve afspraken. Vaste banen zijn nog steeds de norm, maar de horeca kent ook veel freelance professionals.

FNV Horecabond, met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca, catering en recreatie. Zij behartigt de collectieve belangen voor deze medewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Temper biedt duizenden freelancers een podium waarop zij op laagdrempelige, flexibele wijze hun diensten kunnen aanbieden en gevonden kunnen worden door 4.500 hotels, restauranthouders en cateraars. Sinds de oprichting in 2016 bepalen meer dan 50.000 freelancers zelf waar, wanneer en tegen welk tarief zij werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond