Deel dit artikel
-

Google Flights voorspelt vertragingen

Google Flights is opnieuw uitgebreid, dit keer met een functionaliteit die voorspelt of vluchten vertraagd zullen zijn. Daarnaast geeft de zoekmachine informatie over wat er inclusief is in de ticketprijs en waarvoor moet worden betaald.

Luchtvaartmaatschappijen werken steeds meer met ‘fare families’ – een prijsstructuur waarbij het basistarief alleen het vervoer van A naar B omvat, het middentarief een aantal diensten inclusief heeft zoals het meenemen van ruimbagage of een stoelreservering en het hoogste tarief meestal all-inclusive is met soepele wijzigingsvoorwaarden. Sommige airlines hanteren meer tariefsgroepen, maar de opzet is hetzelfde: hoe duurder, hoe meer erbij is inbegrepen.

Dit maakt het vergelijken van ticketprijzen er niet gemakkelijker op. Google Flights geeft daarom bij zoekopdrachten weer wat de genoemde prijs precies inhoudt voor vluchten van American, Delta Air Lines en United.

Google Flights liet al zien dat een vlucht is vertraagd. Nu wordt ook de reden getoond. Maar nog interessanter is dat een algoritme op basis van historische vluchtgegevens voorspelt of een bepaalde vlucht vertraagd zal zijn. Wanneer dit voor minstens 80 procent zeker is, wordt de voorspelling aan de gebruiker getoond. “We raden nog steeds aan om op tijd naar de luchthaven te gaan maar hopen dat deze informatie helpt bij het managen van verwachten en voorkomen van verrassingen,” aldus Google.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fons Tuinstra - China Speakers Bureau

O heerlijk. Wat nu als je een vlucht mist op basis van een foute Google voorspelling? Want AI werkt zeker nog niet foutloos. Werk voor advocaten en consumentenorganisaties.

Gerrie Brand

Beste Fons,

Dank voor je reactie. Zoals Google al zegt, zul je op tijd naar de luchthaven moeten gaan, dus in die zin heb je er niet zoveel aan. Maar je kunt de voorspelling natuurlijk wel gebruiken bij het selecteren van een vlucht. Als Google zegt dat er een grote kans is dat een bepaalde vlucht vertraagd zal zijn, dan kan dat een reden zijn om een andere optie te kiezen.

Met vriendelijke groet,
Gerrie Brand/Emerce

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond