Deel dit artikel
-

Google groot met Assistant op SxSW

Er lijkt Google veel aan gelegen om de wereld zo snel als mogelijk aan de digitale butler te helpen. Na CES en Mobile World Congress is het ook op South by Southwest groots aanwezig met zijn promotieteams.

Vlakbij het hoofdconferentieoord van SxSW heeft Google dit jaar weer een ‘pop-up huis’ waar het zijn nieuwste technologische vindingen toont. De locatie is voor Editie 2018 gedoopt tot Fun House.

Centraal staat Google Assistant, de op kunstmatige intelligentie gebaseerde ‘digitale spraakassistent’. De bekendste verschijningsvorm van dat soort apparaten is de Amazon Echo. Bij Google heet dat kastje Home. En over enkele maanden komt die ook uit met ondersteuning voor het Nederlands.

In tegenstelling tot Amazon heeft Google ook een eigen mobiele besturingssysteem en wel een met een globale marktpenetratie van circa 85 procent. Naar verluidt wordt Google Assistant in de nieuwe Android-versie veel prominenter naar voren geschoven. Op dit moment wordt vooral veel aandacht besteed aan het faciliteren en opleiden van softwareschrijvers. Ze moeten andersoortige (want: gesproken) interactiedialogen leren ontwerpen. Dat thema staat dan ook centraal in Googles programma op South by Southwest.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond