Deel dit artikel
-

Groeiend verzet tegen commissieverhoging Thuisbezorgd

Horecaondernemers zijn in opstand gekomen tegen de commissieverhoging die Thuisbezorgd wil doorvoeren. Gesprekken tussen zo’n duizend ondernemers en de maaltijdbezorger zijn op niets uitgelopen.

Thuisbezorgd rekent 12 procent commissie, dat wordt 13 procent. Dat gaat ondernemers te ver, ooit vroeg Thuisbezorgd 6 procent.

Inmiddels hebben 850 restaurants zich aangesloten bij initiatief uit Enschede genaamd Horeca in Actie, dat een lagere commissie wil afdwingen. Wat Horeca in Actie ook tegen de borst stuit, meldt de NOS vanochtend, is de zogeheten ‘pariteit-clausule’. Die verbiedt restaurants op hun eigen website een lagere prijs voor maaltijden te hanteren dan via Thuisbezorgd.

Thuisbezorgd is de grootste maaltijdbezorger in Nederland. Deliveroo en Foodora zijn veel kleiner. Er zijn in Nederland ongeveer zevenduizend restaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Daarom kan de bezorger moeilijk worden genegeerd.

De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) adviseert vooral kleine restaurants om naar alternatieven uit te kijken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tunis

Bevalt de commissie je niet? Ga dan gewoon weg bij Thuisbezorgd! Oh nee, die extra omzet die ze leveren is wel heel erg lekker. Weet je wat het kost als je je eigen marketing gaan uitvoeren? Denk daar maar eens aan. Thuisbezorgd maakt nog steeds geen winst hoor..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond