Deel dit artikel
-

Hands-On: LG G2

Sinds deze week ligt hij in de winkel: de LG G2 Android-smartphone. Het nieuwe paradepaardje van de Zuid-Koreanen moet vooral iPhone-adepten overtuigen. Maar gaat dat lukken?

Een van de vragen op de dinsdag in Amsterdam gehouden persconferentie van LG: hoe verkoop je een LG-smartphone aan een iPhone-adept? De Britse woordvoerder van het Zuid-Koreaanse bedrijf had daar wel een antwoord op. Toch vooral met het ruime 5,2-inch IPS-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en een pixeldichtheid van 423 ppi. Kom daar maar eens om bij de iPhone 5S.

Dat is helemaal waar. Apple loopt (nu nog) achter bij de schermgrootte van zijn concurrenten. En, benadrukte LG, dat is onverstandig nu steeds meer smartphonegebruikers video’s afspelen.

Voor multimediadoeleinden hoeft LG G2 veel te bieden: Er zit een behoorlijk snelle Snapdragon 800-processor ingebouwd, met een klokfrequentie van 2,26 GHz. Het 2 GB LPDDR3-werkgeheugen, een 3000-mAh accu, een 13-megapixel camera en een 2,1-megapixel webcam mogen er ook zijn.

En toch: een beetje kritische Apple gebruiker zal al gauw wijzen op het net niet mooi afgewerkte omhulsel, dat iets te nadrukkelijk aan elkaar is gelijmd, een euvel dat vorige LG-modellen ook al hadden. LG heeft vanwege het grote scherm de aan- en uitknop en de volumeknoppen op de achterkant aangebracht. Die zitten daarmee als een lelijke puist rond de cameralens. Het meegeleverde beschermhoesje met inkijkraampje is ook wat knullig. En helaas is ook het geluid weer erg blikkerig. LG-onwaardig bijna.

Maar daarmee hebben we de belangrijkste bezwaren wel opgesomd, want lekker snel is dit apparaat zeker. Qua specificaties laat hij de vergelijkbare Samsung Galaxy S4 en de HTC One ver achter zich. Er zitten enkele leuke foefjes in het toestel. Bij binnenkomende gesprekken merkt de telefoon dat hij wordt opgepakt en hoef je niet op een knop te drukken of de schuiven om een gesprek te voeren. Dat zijn toch innovaties die je eerder van Apple zou verwachten.

De LG G2 draait Android 4.2 Jelly Bean. Dat is vooral handig voor Google-gebruikers. Een keer je mailadres invoeren en gelijk zijn alle Google applicaties paraat. Bij Apple wordt zo’n universele log-in node gemist. Niet dat LG Apple als zijn belangrijkste rivaal ziet. De G2 is vooral LGs antwoord op Samsungs Galaxy4, maar mist wel de finesses van Samsungs designs. Een achterstand die LG makkelijk zou moeten kunnen inlopen.

De G2 is verkrijgbaar in het wit en het zwart vanaf 16 GB opslaggeheugen voor 549 euro. Het 32 GB toestel kost 599 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond