Deel dit artikel
-

HERE steekt 25 miljoen in AI-centrum

Kaartenmaker HERE Technologies investeert komende vijf jaar in een nieuwe te vormen onderzoeksinstituut dat geolocatie en AI combineert.

Het Advanced Research in Artificial Intelligence (IARAI) zal onderdak krijgen in Wenen, zo maakt HERE bekend. “Dit wordt ’s werelds eerste onderzoeksinstituut dat geolocatiedata op industriële schaal gebruikt.”

Nieuwe inzichten en technieken moeten auto’s beter bewust maken van hun locatie en positie, maar moeten ook automatisch fouten en gaten op kaarten kunnen repareren (‘self-healing maps’) en betere verkeersvoorspellingen geven.

IARAI wordt gepositioneerd als een onafhankelijke instantie. Er zullen rond de dertig onderzoekers aan de slag gaan. HERE levert datasets en expertise en verwacht in ruil te horen in welke nieuwe domeinen het moet investeren om zijn marktpositie te behouden en verbeteren. De grote concurrent is Google.

HERE Technologies is een maker en exploitant van digitale landkaarten. Het bedrijf is eigendom van Audi, BMW, Daimler en Intel. Andere aandeelhouders zijn partijen als Navinfo, Tencent, Bosch, Continental en Pioneer.

Foto: Sandor Somkuti (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond