Deel dit artikel
-

India zet techreuzen de duimschroeven aan

India kondigde donderdag ingrijpende regels aan om sociale mediabedrijven, streamingdiensten en digitale nieuwskanalen te reguleren.

Ravi Shankar Prasad, de Indiase minister van IT, Recht en Justitie, maakte bekend dat de bedrijven binnen 24 uur moeten reageren op verzoeken tot verwijdering van onwettige of verkeerde informatie en gewelddadige inhoud. Verwijderen kan uiterlijk binnen 15 dagen, in een enkel geval moet binnen een etmaal actie worden ondernomen.

De bedrijven zullen ook verplicht worden om regionale klachtenfunctionarissen aan te stellen. Als ze die niet hebben moeten de bedrijven een lokaal kantoor in India openen. Bedrijven zullen ook verplicht zijn om een maandelijks nalevingsrapport te publiceren.

De nieuwe regels, die al sinds 2018 in de maak zijn, komen weken nadat Twitter weigerde te voldoen aan enkele bevelen van New Delhi met betrekking tot boerenprotesten in die stad. Op 26 januari vervielen grotendeels vreedzame boerenprotesten in chaos tijdens een nationale feestdag. Volgens de politie prominente journalisten met ‘vertekenende’ tweets de gebeurtenissen verder hebben opgejut.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond