Deel dit artikel
-

ING neemt minderheidsbelang in Funding Options

ING heeft 5 miljoen pond geïnvesteerd in Funding Options, het Britse fintechbedrijf dat een marktplaats biedt voor financiering van het Midden- en Kleinbedrijf. ING krijgt een minderheidsaandeel in het platform.

Met het nieuwe kapitaal wil Funding Options het platform verder ontwikkelen, het aantal verkoopmedewerkers uitbreiden en internationaal verder uitbreiden.

Funding Options is een van de eerste platformen in Nederland waar MKB-ondernemers financieringen van verschillende aanbieders kunnen vergelijken.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht in het Verenigd Koninkrijk. In juni kondigden ING en Funding Options aan het platform te introduceren in Nederland als nieuw platform voor financiering van het Nederlandse MKB.

ING Ventures heeft ook 7,5 miljoen euro geinvesteerd in Cobase. De Nederlandse fintech lanceert deze week een multibank-platform dat het voor bedrijven in de grootzakelijke markt mogelijk maakt om vanaf één centraal platform toegang te krijgen tot bankrekeningen en andere financiële producten en diensten bij veel verschillende banken en financiële instellingen.

In 2016 heeft Cobase het accelerator programma van ING Wholesale Bank doorlopen, waarin het concept is getest middels prototyping, klantengesprekken en marktonderzoek. Vervolgens heeft Cobase op basis van co-creatie en de lean startup-filosofie een proef gedraaid met een groep pilotklanten, wat betekent dat gedurende de ontwikkeling van het platform de wensen en feedback van de klant continue werden gemeten en meegewogen. Klanten in deze fase kwamen uit de grootzakelijke markt en uit diverse industrieën en landen. Vanaf heden gaat het bedrijf actief sales en marketing voeren.

Conrad Ford van Funding Options is een van de sprekers van Emerce Finance op 29 november

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond