Deel dit artikel
-

Investeringen VR nu al naar 1,1 miljard dollar

De investeringen in augmented reality en virtual reality zijn in de eerste twee maanden van 2016 al gestegen naar 1,1 miljard dollar, volgens cijfers van techadviseur Digi-Capital.

Daarmee is nu al een jaarrecord gebroken, want in 2015 ging het nog om een bedrag van 686 miljoen dollar.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat zeker 794 miljoen dollar voor Magic Leap bestemd was, een Amerikaans bedrijf dat zich met speciale headsets richt op augmented reality. Maar ook zonder Magic Leap liggen de investeringen 20 procent hoger vergeleken met het vierde kwartaal van 2015.

Volgens Tim Merel van Digi-Capital zullen de investeringen verder stijgen naar 120 miljard dollar in 2020. Een en ander gaat wel ten koste van investeringen in games, juist een gebied dat sterk van VR kan profiteren.

In het algemeen moet de VR-markt zich echter nog bewijzen. Weliswaar zijn er 5 miljoen kartonnen VR brillen van Google verkocht, het is niet gezegd dat de consument massaal veel duurdere VR-brillen als de Oculus Rift van Facebook gaat aanschaffen.

Weinigg bemoedigend is in dit verband een nieuwe studie onder 3000 Amerikanen van Horizon Media. Het merendeel van de ondervraagden heeft geen interesse voor VR, als ze al weten wat het is. ‘Ondanks enorme media-aandacht voor Oculus Rift, Samsung Gear VR en Google Cardboard blijkt de consument niet op de hoogte van de technologie.”

Consumenten die wel geïnformeerd zijn, erkennen wel de potentie van VR, maar denken dat het nog enkele jaren gaat duren voordat de technologie volwassen is. Ook de hoge kosten van de komende generatie headsets vormen een beletsel. Niet verrassend zijn het hoofdzakelijk jonge mannen die een VR bril zouden willen aanschaffen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond