Deel dit artikel
-

‘iOS verliest greep op zakelijke markt’

Apples iOS lijkt de greep op de zakelijke markt te verliezen, volgens Good Technology’s Mobility Index Report. iOS verloor zes procent in het laatste kwartaal. Android kreeg er juist marktaandeel bij.

Het marktaandeel van iOS bedraagt nu 62 procent tegen 32 procent voor Android. Windows (Phone) blijft gelijk op 4 procent.

De metingen zijn gebaseerd op het aantal activaties van zakelijke apps, wat op zich nog weinig zegt over het gebruik ervan. Daar komt bij dat het bedrijf geen toegang heeft tot gegevens van BlackBerry, die dan ook ontbreken.

Niettemin denkt de marktonderzoeker dat de veranderingen zijn toe te schrijven aan de veranderende tabletmarkt. Er zijn in de afgelopen maanden meer Android tablets bijgekomen, en het marktaandeel van Android tablets is dan ook gegroeid van 15 naar 25 procent. Dat van iOS daalde van 81 naar 64 procent.

iOS blijft echter dominant in de publieke sector, onderwijs en zorg. Android zit steviger in high tech, energie en productie. In alle categorieën nam de belangstelling voor beveiligde browsers overigens toe.

Good Technology Q2 2015

Dit bericht is 25 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond