Deel dit artikel
-

iPad 2 blijft populairste Apple-tablet

De iPad 2 blijkt de populairste tablet van Apple, gemeten naar het gebruik. Met een marktaandeel van 27 procent laat het andere modellen ver achter zich. Alleen de iPad mini komt heel snel dichterbij.

Opmerkelijk, omdat de iPad 2 alweer in 2011 verscheen. De vorig jaar gelanceerde iPad Air heeft meer moeite om in de hogere regionen te komen. Dit in tegenstelling tot de laatste versie van de iPhone. Gebruikers zijn blijkbaar eerder geneigd hun smartphone dan hun tablet te vervangen.

Apple zal dit najaar de (snellere) iPad Air 2 uitbrengen, met naar verluidt ondersteuning voor 4K Ultra-HD beelden, maar met dezelfde hogere resolutie (2048 x 1536) als het voorgaande model. Ook qua uiterlijk is er weinig nieuws onder de zon.

De bevindingen van Mixpanel over de oktober 2013 tot 27 juni 2014  lijken aan te sluiten bij recent onderzoek van GfK, dat afgelopen week concludeerde dat met 7,4 miljoen Nederlandse tabletbezitters de markt is verzadigd. Alleen onder 65+-plussers neemt het tabletbezit nog toe.

Deel dit bericht

1 Reactie

Guido

Heb zowel de eerste als de tweede generatie van de iPad gehad, maar die werden na een tijdje toch echt te sloom: apps reageerde niet meer snel, sloten opeens af etc. Overgestapt naar de iPad Air, en die bevalt prima. Super soepeltjes en al 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond