Deel dit artikel
-

WhatsApp krijgt spraak

WhatsApp krijgt binnen enkele maanden ondersteuning voor spraak. “We gaan zo min mogelijk bandbreedte gebruiken”, vertelde Jan Koum zojuist op het Mobile World Congress in Barcelona.

De ondersteuning zal op alle platformen worden aangeboden, zo verzekerde Koum, die door de overname door Facebook binnenkort multimiljonair wordt. Android en iPhone krijgen de bekfunctie als eerste, daarna volgen BlackBerry en Windows Phone. Met spraak gaat WhatsApp nog meer de concurrentie aan met Skype of Viber.

Over Facebook zegt hij: “Mark (Zuckerberg) begrijpt dat de enige manier om succesvol te blijven is door onafhankelijk te zijn. Net als Instagram. En wij kunnen alleen naar 1 miljard gebruikers groeien als we het product niet te veel veranderen. Het moet simpel blijven.”

Koum wil het bedrijf ook klein houden. “We hebben nu 55 mensen, het moeten er geen duizend gaan worden.”

Koum ging niet in op de problemen van de afgelopen dagen. In het weekend ging WhatsApp plat door serverproblemen.

Over 4G vertelde hij: “Iedereen in de wereld zou toegang tot dat netwerk moeten hebben, het is de basis van applicaties als de onze.”

Zuckerberg spreekt vanavond op het MWC. Zijn presentatie is vanaf 18.00 uur live te volgen.

Deel dit bericht

1 Reactie

C. Valli

Slimme zet van Facebook, lijkt onmogelijk maar kwestie van tijd en ze zijn een telecombedrijf. Alleen nog 5G in elke land aanleggen en ze creëren een monopoliepositie van ja wel ste.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond