Deel dit artikel
-

Kansspelautoriteit waarschuwt voor producten met onduidelijke waarde

De Nederlandse Kansspelautoriteit waarschuwt consumenten voor producten waarvan de waarde lastig te achterhalen is en waarbij verkopers onrealistische beloftes doen.

Een voorbeeld zijn opleidingspakketten voor cryptocurrency’s waarbij verkopers de nadruk leggen op de ‘snel stijgende’ waarde van de munt. Vorig jaar waarschuwde ook de AFM al voor OneCoin, een virtuele munt die op cryptografie is gebaseerd. Het geld dat op een spaarrekening staat dan wel in kasbons of termijnrekeningen is belegd, is in beginsel door de overheid beschermd tot 100.000 euro per financiële instelling en per persoon. Die bescherming bestaat niet voor beleggingen in virtueel geld.

In het algemeen waarschuwt de Kansspelautoriteit voor producten die gepaard gaan met wederverkoop op basis van bonussen en verkoopcommissies (ook wel multi level marketing genoemd), bijvoorbeeld bij online piramidespellen. Die zijn verboden in Nederland.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Pak Bitcoin ook maar aan. Formeel geen multi-level, maar in de praktijk komt het er wel op neer: de poel coins groeit niet (krimpt zelfs licht door crashes en verloren paswoords, dat gaat sneller dan het minen van nieuwe). En geld erin gaat veel makkelijker dan geld eruit. Meeste handelplatforms zijn van nerds op zolderkamers die hun ooit early adapter coins proberen om te zetten in cash. Bitcoin heeft hyper-inflatie en nagenoeg geen transacties voor normale goederen/diensten. Hoezo geen ponzischema?

bertje

Bert! Verdiep je eerst eens in iets voor je iets uitkraamt. De bitcoin is deflationary en de supply is eindig. Dit in tegenstelling tot jouw spaargeld dat op de spaarrekening staat dat door inflatie van 2% die de ECB nastreeft (door maar steeds meer geld bij te drukken via de QE programmas), gecombineerd met de rente die nog amper boven de 0% uitkomt juist onderhevig is aan inflatie en dus steeds minder waard wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond