Deel dit artikel
-

Klarna brengt Open Banking Platform uit

Klarna uit Zweden brengt een technisch platform op de markt waarmee andere, ook branchevreemde, partijen digitale financiële diensten kunnen gaan aanbieden.

Hiertoe brengt de internationale fintech een systeem uit onder de naam Open Banking Platform.

CTO Koen Köppen (foto) legt uit: “Als gevolg van de PSD2-wetgeving en de overgang naar European Open Banking kunnen we met ons platform en de integratie via onze API fintechs, banken en instellingen veel mogelijkheden bieden. Zo kunnen zij sneller nieuwe diensten en producten ontwikkelen, testen en introduceren.” Dat kunnen partijen uit de financiële sector zijn, maar net zo goed Retail of zelfs travel.

Consumenten hoeven dan niet per se naar de site van hun bank of verzekeraar voor overzicht van hun status of om transacties uit te voeren. Daartoe kunnen ze ook een andere, niet-bankgerelateerde partij opdracht geven. Klarna: “Denk aan oplossingen voor het uitvoeren van betalingen, personal finance-tools voor budgetbewaking en sparen. Maar denk ook aan oplossingen die het makkelijker maken om van leverancier over te stappen, zoals een andere hypotheekaanbieder of een goedkopere energieleverancier.”

In Nederland is Klarna vooral bekend met de dienst waarmee klanten bij webwinkels achteraf kunnen betalen. In andere landen is het ook mogelijk om betalingen te spreiden over een langere periode of juist één factuur aan het einde van de maand te ontvangen van alle online aankopen uit de voorgaande periode. De Payment Initiation Services-oplossing XS2A die de Zweden in eigen beheer hebben ontwikkeld werd alleen al in 2018 gebruikt de verwerking van ruim 100 miljoen betalingstransacties, ter waarde van meer dan 10 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond