Deel dit artikel
-

Te koop: Webshop.nl

Art director en webshopontwikkelaar Frenz Sitter van FrenzyMedia gaat het al zeventien jaar oude domein Webshop.nl aan de hoogste bieder verkopen.

Sitter zag al in 1996 de potentie van het domein webshop.nl, hoewel e-commerce in die jaren nog in de kinderschoenen stond. Hij wilde er zelf een webshop beginnen, maar dat kwam er niet van. Gedurende de jaren hebben andere projecten en zakelijke kansen de aandacht geëist, zegt Sitter. Zijn bedrijf FrenzyMedia is een full-service internet bureau gevestigd in de Beurs van Berlage, met als klanten onder meer Tripmanager, KRO en Hotel Bergse Bossen.

Webshop.nl is tevens een gedeponeerd handelsmerk. Het deponeren daarvan was destijds vereist om het webshop.eu domein te bemachtigen. De koper krijgt ook de beschikking over dat merk. Het Twitter en Facebook-account gaan ook mee in de verkoop.

Deel dit bericht

17 Reacties

Ronny van Dooren

Webshop.nl. Tja, wat moet je ermee? Zelfs webshop.com is doorgelinkt naar een ander domein….

Paul Haarman

Wellicht interessant voor een brede aanbieder. Het voordeel is dat het een oud domein is. Ik zie daar wel brood in hoor, mits je de goede invulling eraan geeft. Vraagje aan Frenz: Kun je ons ook laten weten wanneer de verkoop rond is? Puur nieuwsgierigheid hoor.

van Deurzen

Wow!!! Je krijgt ook het Facebook account en het Twitter account want daar zit natuurlijk heel erg veel waarde voor de domeinnaam…. Want je krijgt bij elkaar, tromgeroffel!!: 1 like op FB en 10 volgers op Twitter!! WOOOHOOOOOOO! Nou ik bied 25 euro!

Robbert

@ronny @ paul je moet natuurlijk niet zo zeer denken aan een webshopeigenaar zelf maar voor een aanbieder van webshops of e-commerce oplossingen is het best interessant toch..

Romano

Naam lijkt mij vooral interessant voor webshop gerelateerde services, niet om een shop op te beginnen. Ik ben benieuwd welke prijs de verkoper in gedachten heeft.

kees

Zeer mooie naam!

kees

alleen de vraag is, wat kun je ermee? Ik denk een webshop systeem?

Ton van der Reijken (DomainMasters)

Webshop.nl is best een goede naam, maar haast is geboden met de verkoop er van want straks is de domeinextensie .shop beschikbaar en wie wil er dan nog webshop.nl gebruiken. Misschien iets voor een mooie portal site, maar m.i. niet geschikt voor de bakker op de hoek die via het internet verkoopt.
die heeft meer aan bakkerjan.shop
(en eh, brood wordt snel oud, dus blijven de activiteiten van bakker jan beperkt tot een kleine straal om zijn bakkerij).

Succes !
Ton

Thijs Cobben

Er zijn op dit moment denk ik enkelen tot tientallen ondernemers al bezig of met plannen om een webshop-provider (dus aanbieder van webshops ala mijnwinkel.nl) te drijven/starten.
Dat is de doelgroep van deze aanbieding. Emerce geeft wel erg makkelijk (gratis?) advertising space wegt met een artikel dat dus voor 99.9% van de lezers weinig relevant is.

Los daarvan: Stel je staat inderdaad op het punt enkele tonnen te investeren in een webshop provider. Of je hebt een webshop provider met enkele tonnen of miljoenen omzet.
Wat is dan de meerwaarde van de (oude dus iets waardevollere) domeinnaam webshop.nl ? Hoeveel extra omzet/klanten/business krijg je door b.v. betere SEO op zoekwoorden als: “ik wil een webshop beginnen”? SEO die je nog steeds grotendeels zelf moet opbouwen?

Een gangbaar tarief voor dergelijke domeinnamen is bij mijn weten +/- 1500 euro. Op ervaring gebaseerd. Sex.com is voor “wat” meer weggegaan. Een ondernemer kan altijd nog web-shop.nu oid wat is dan nog de meerwaarde? Het moet vooral een aardigheidje zijn. Op een paar ton investering maakt 1500 euro niet veel uit, 15.000 is al een ander verhaal.

Veel succes dus ik hoop dat mijn analyse/waardering dhr. Sitter niet teleurstelt en juist eventuele kopers aantrekt dat het tegen die of een vergelijkbare prijs nog wel een interessant aardigheidje kan zijn.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Thijs, de nieuwswaarde zit hem natuurlijk in het feit dat dit een zeer oud domein is uit een jaar dat er nog nauwelijks webshops in Nederland waren. Gelet op het aantal retweets denk ik dat de belangstelling voor dit domein wel wat groter is dan je hier suggereert.

Marcel (WebshopAdvies)

Ik kan me voorstellen dat ook een partij als CoolBlue of Fonq dit interessant kan vinden.

pda.webshop.nl
stoelen.webshop.nl
etc.

Kortom, genoeg potentie. Denk dat mensen die dit domein op 1500 waarderen het domei niet op zijn waarde schatten, maar of het nieuwswaardig is?

Dennis (4yoursolutions)

Het valt mij steeds vaker op dat internet ondernemers veel te druk bezig zijn met hun domeinnamen deze worden steeds minder belangrijk. Google kijkt steeds meer naar de reputatie van websites.

Willem (callcentergoededoelen)

Een exact match-domein kan helpen om hoger te scoren in Google. …

Nikolaj van Veen

Is de vraagprijs al bekend ?

Paul Vranken

Leuke naam, maar ik denk wel dat de aandacht wat overdreven is. Ten eerste is ‘webshop’ een generieke term, en daar kun je weinig rechten aan ontlenen (handelsmerk zegt niet zoveel), net zoals bij ons Ledlamp.nl 🙂 Ten tweede is de markt al verzadigd met online ecommerce oplossingen zoals seoshop en mijnwebwinkel. Exact match domeinen doen niets meer sinds Panda. Een vermelding op nieuwssites zoals Emerce dan weer wel 😉

Thijs Cobben

Dus elk nieuw comment hier op emerce is weer een eurootje op de prijs erbij Paul Vranken? Ik denk trouwens dat het domein voor de mensen van webshopadvies.nl wel weer interessant kan zijn want dan hoeven hun klanten zes letters minder te typen en komen ze nog authoratiever over? 🙂 Dus als je denkt dat het meer dan 1500 waard is zou ik 1500 bieden en als je het krijgt dan heb je winst! (money en mouth enzo)

Jack - Webshop BV

Iemand nog benieuwd hoeveel er voor de domeinnaam is betaald? ; )

We gaan er in ieder geval wat leuks me doen. Nu nog n beta, maar einde Q2 gaan we starten met de marketing : )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond