Deel dit artikel
-

Kwart miljoen euro voor Rotterdamse contentstartup Channext

De Rotterdamse startup Channext heeft via informele investeerders 250.000 euro opgehaald voor zijn software-as-a-service platform waarbij content wordt gedeeld tussen leveranciers en wederverkopers. Daar is volgens het bedrijf in Europa grote vraag naar.

Meer dan 75 procent van alle wereldhandel loopt via het indirecte verkoopkanaal. Binnen het indirecte verkoopkanaal bereikt minder dan 5 procent van de marketingcontent en activiteiten van leveranciers de consument via de resellers. Channel marketingbudgetten (budgetten om het indirecte verkoopkanaal te laten groeien) gaan zo verloren.

Natuurlijk geldt dat niet voor resellers zoals Amac, die Apple producten verkoopt, en zijn site met eigen marketingcontent vult. Maar lokale MKB’ers hebben vaak niet genoeg middelen of kennis in huis om in de online oriëntatie behoefte van de consument te voorzien.

Campagnes en content kunnen via de dienst van de Rotterdammers direct worden gepubliceerd naar websites van lokale resellers, waarbij automatisch landingspagina’s worden aangemaakt, zegt oprichter en CEO Rick van den Bosch tegen Emerce.

Voordeel van de koppeling is dat leveranciers en resellers inzicht krijgen in belangrijke data van het indirecte verkoopkanaal. Het dashboard geeft inzicht in alles wat er gebeurt in het indirecte verkoopkanaal, zoals het totale marketing bereik van het verkoopkanaal en van de online interactie met de consumenten tot het aantal verzamelde leads.

Channext bestaat anderhalf jaar en rekent Dropbox, HP en Quantore tot zijn klanten. Zo worden de producten van Dropbox vaak via IT resellers aangeboden.

Volgens Van den Bosch, die zelf retailervaring heeft, zijn er in de VS wel verschillende partijen met soortgelijke oplossingen, maar nog niet in Europa. “Daarom zetten we er vaart achter. Nu richten we ons nog op de Benelux, maar we trekken verder Europa in.”

De investering zal worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het platform en het laten groeien van het aantal aangesloten leveranciers en resellers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond