Deel dit artikel
-

Ledger H4ck3rs winnen Hackatrain 2018

Met een goed uitgedacht idee om bezoekers van een concert op een prettige manier naar huis te laten reizen wonnen de Ledger H4ck3rs de derde editie van Hackatrain. De verrassende presentatie waarin met rollenspellen de werking en het gebruik van de applicatie duidelijk werd, onderscheidde de winnaars van de andere teams. De Ledger H4ck3rs, een team van Deutsche Bahn, ontvangen een geldbedrag van 5.000 euro.

Hoe maken we het voor inwoners uit het hele land makkelijker om heen- en terug te reizen naar bijvoorbeeld een concert in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam? Met dit vraagstuk van ING en Arriva – hoofdpartners van Hackatrain 2018 – gingen de deelnemers tijdens deze hackathon aan de slag. Ze kregen daarbij het nadrukkelijke verzoek om bij hun oplossing gebruik te maken van de combinatie van Mobility as a Service (MaaS) en blockchain.

Mobility as a Service (MaaS) omvat de integratie van het plannen, het boeken en het betalen van multimodale mobiliteitsdiensten via een digitaal platform. MaaS en blockchain samen hebben de potentie om reizigers zelf hun vervoersopties te laten opzoeken, selecteren en boeken. Tijdens de pre-gathering deden de deelnemers, ervaring op met de blockchain-techniek.

Na veertien spannende pitches kwam de jury tot de conclusie dat er een gedeelde eerste plaats was. Een final battle leverde uiteindelijk een duidelijke winnaar op. Het winnende Ledger H4ck3rs-team dacht goed na over een concept waarbij zij met de blockchain-techniek het betalingsproces goed wisten in te richten.

De jury bestond uit: Johan Westerbeek (Arriva Nederland), Joost Bosman (ING Nederland), Tobias Friedrich (Deutsche Bahn), Hendrik Rieß (UID Labs).

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond