Deel dit artikel
-

Leverancier van prepaidenergie nu dan failliet

Nederlands eerste aanbieder van prepaid-energie EnergieFlex is niet alleen zijn vergunning kwijtgeraakt, maar gisteren ook failliet verklaard na een korte surseance. Het bedrijf hanteerde handelsnamen als Energieflex, Energyflex, N.E.C. Energie en NAC Energie.

Het (online) concept werd in 2014 in de markt gezet. Klanten konden zelf bepalen hoeveel energie ze wilden kopen en konden elke maand hun tegoed opwaarderen. Hiermee behoorde de ‘ingewikkelde eindafrekening’ tot het verleden.

Toch waren er voortdurend problemen met de bedrijfsvoering. In 2015 legde ACM Flexenergie nog een last onder dwangsom op wegens overtredingen van de Wet handhaving consumentenbescherming.

De bewindvoerder van EnergieFlex was aan het onderzoeken of er een energieleverancier is die zijn klanten kan overnemen. De netbeheerders garanderen gedurende die tijd de levering van energie. Als het niet lukt om de klanten over te dragen, worden deze verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ab

Ik was tot 12 augustus jl. klant bij Energieflex. Kreeg na 6 weken wachttijd geen jaarafrekening en geen eindafrekening.
Heb nog enkele honderden euro’s tegoed. Wat kan ik doen ?

Joke

@ Ab, als het goed is, hebt u een e-mail van Wynstael Advocaten ontvangen met uitleg. Zo niet, reageer dan even op deze site, dan zal ik nadere info geven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond