Deel dit artikel
-

MKB-geldlener Spotcap naar Nederland

Een nieuw financieel bedrijf van Rocket Internet betreedt de Nederlandse markt. Spotcap verstrekt bedrijven uit het MKB leningen tot honderdduizend euro na een online aanvraag die vijf minuten duurt.

Het bedrijf ging afgelopen zomer van start in Spanje en heeft onlangs de deuren geopend in Nederland. Over een kleine twee weken, op drie maart, vindt de officiële lancering hier plaats maar de euro’s stromen al.

Spotcap heeft algortime ontwikkeld dat gebruik maakt van de actuele bedrijfsgegevens en prestaties in plaats van voorgaande krediethistorie. Hierdoor vindt de beoordeling van de aanvraag binnen enkele minuten plaats. Op basis van die beoordeling wordt een voorstel met leenvoorwaarden gedaan.

In Spanje kunnen bedrijven tussen de vijfhonderd en vijftigduizend euro lenen bij de online kredietverstrekker, in Nederland het dubbele. Het minimum rentepercentage hier is zes procent.

De startup wordt vanuit Rocket Internet in Berlijn bestierd. De Duitse bedrijvenbouwer richt zich behalve op e-commerce ook op online financiële dienstverlening. Naast Spotcap heeft het ook p2p-leenbedrijven Zencap en Lendico in portefeuille. De een richt zich op de zakelijke markt, de andere op de particuliere.

Andere aandeelhouders in Spotcap zijn Access Industries en Holtzbrinck Ventures. Zij investeerden afgelopen herfst dertien miljoen euro in de financiële starter.

Foto: Metro Centric (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond