Deel dit artikel
-

Mobieltje als OV-chipkaart bij KPN en Vodafone

Klanten van Vodafone en KPN kunnen vanaf vandaag hun Androidtoestel gebruiken als OV chipkaart. Ook klanten van Simyo, Yes Telecom en Telfort hebben die mogelijkheid als zij zich aanmelden op ov-chipmobiel.nl.

De mobiele telefoon werkt dan net als de OV-chipkaart, al worden afwijkende abonnementen en trajectkaarten nog niet ondersteund.

Vodafoneklanten moeten de app installeren via de Vodafone Wallet-app, KPN-klanten moeten de OV-chipmobiel-app gebruiken. Daarmee kunnen klanten hun actuele saldo bekijken en de laatste tien ritten.

Voor zover bekend heeft OV-chipkaartmaker Translink nog geen contracten met andere mobiele aanbieders. iPhonegebruikers hebben pech. Apple geeft de aanbieders namelijk geen toegang tot de NFC-chip.

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Ik heb een Nexus P6 en daar wil het ding niet in opstarten ?

G.J.van Rijn

Hoe kan ik een app op mijn mobiel krijgen graag hoor ik van uw.

Jack van Dooren - TheNextLevelSpecialist.nl

Super handig! Ook voor reizigers die niet vaak met het OV reizen. Zo zijn bij ons de OV-chipkaarten altijd zoek als je ze nodig hebt. Dat behoort nu tot de verleden tijd. Helemaal mooi zou het voor de Customer Journey zijn als je niet meer kan vergeten uit te checken, omdat de OV-chipkaart App dit voor je doet op basis van locatie-informatie. Automatisch uitchecken zou ook een heel prettige service zijn voor gebruikers van parkeer Apps.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond