Deel dit artikel
-

Naos Wilbrink Benelux-baas Nodes Agency

Naos wilbrink wordt managing director van de nieuw opgerichte Beneluxtak van web- en apppontwikkelaar Nodes uit Denemarken. De klanten en dienstverlening van zijn start-up Conva gaat erin op.

Dat maakten Wilbrink en Nodes-oprichter Andreas Green Rasmussen vanochtend bekend. De integratie van Conva’s dienstverlening en klanten is onderdeel van de Europese expansiestrategie van Nodes, onderdeel van het Japanse concern Monstar Lab. Dat is sinds 2016 bezig een expansiebeleid buiten Azië.

Naast Nederland en Denemarken is Nodes ook actief in Engeland, Duitsland en Tsjechië.

Conva mede-oprichter Maarten Lens-FitzGerald gaat mee naar het nieuwe bureau. De twee Nederlandse ondernemers zeggen dat er nadrukkelijk geen sprake is van een overname maar een ‘kennisoverdracht’. Lens-FitzGerald: “Onze voice-activiteiten zijn een extensie van hun business naar de nieuwe interface. Als Hoofd Voice Europa wordt mijn werkterrein in een keer heel Europa en heb ik honderd ontwikkelaars en designers binnen handbereik.”

“Als een grote retailer ons nu benadert met de vraag ‘Ik wil de grootste in voice worden’ dan kunnen wij die vraag makkelijk oppakken.

Collega Naos Wilbrink: “De samenwerking met Andreas Green Rasmussen is logisch. Hun omzet zit in enterprise app- en wegontwikkeling. Met de opkomt van de nieuwe interface zal ook de vraag daarnaar zich steeds meer aandienen.”

Wilbrink is voormalig managing director en oprichter van het Nederlandse digitale innovatiebureau aFrogleap, begonnen als appspecialist, dat werd overgenomen door Oxyma, dat vorig jaar werd overgenomen door het Amerikaanse Merkle Group Inc.

De ambitie van Nodes is om een ​​van de belangrijkste spelers te worden op het gebied van geavanceerde digitale producten en innovatieprojecten in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond