Deel dit artikel
-

Nederlands Hyvä geeft nieuwe impuls aan Magento

Onder Adobe beweegt e-commerceplatform Magento zich vooral naar de grootste zakelijke online verkopers. Het Nederlandse Hyvä claimt alles dat daar onder vrijvalt, boekt internationaal succes en rolt zijn eigen, nieuwe platform uit.

Het bedrijf van Willem Wigman werd eigenlijk bekend door de front-end die hij uit persoonlijke frustratie ontwikkelde voor een Magento-winkel. “Ik haalde werkelijke alle overbodige code eruit, bracht het terug tot de essentie en bouwde een lichtgewicht alternatief.” Dat scoorde als een tierelier in Google en won in no-time een grote groep mede-gebruikers.

Dat is vier jaar geleden. Vandaag beweegt Wigman zich op de markt voor webwinkels die op Magento draaien en minder dan honderd miljoen bruto omzet doen. Alles daarboven is hetgeen waar Adobe, eigenaar en renovator van het open source e-commerceplatform, zich op richt.

“Magento an sich is nog nooit zo goed geweest als nu. De front-end is wel verouderd en Adobe zet in op microservices, API-first, cloud en headless. “Het ecosysteem van agencies en extensie-ontwikkelaars zat met slechte front-ends die niet worden onderhouden.” Het Limburgse bedrijf bracht daar met zijn lichtgewicht alternatief verandering in. Ze hebben nu vijfduizend klanten in 81 landen, onder wie: PostNL, Prenatal, Obelink en De Telegraaf. Wigman: “Afgelopen jaar werden vier van de vijf Magento-sites in Nederland met Hyvä gebouwd.”

Naast het theme kwamen er een checkout, een UI-bibliotheek en enterprisesuite voor Adobe Commerce. Onlangs maakte Hyvä, inmiddels zo’n 25 man groot, een gewaagde stap voorwaarts. Met de aankondiging van Hyvä Commerce, een zogeheten productsuite boven op Magento die het ecosysteem rondom Magento een nieuwe, serieuze impuls kan geven

“Momenteel bouwen we Hyvä Commerce uit. Dat richt zich op de behoeften van de webwinkelier. Daarmee voegen we toe wat aan Magento zelf ontbreekt. Recent hebben we een CMS toegevoegd. Je hoeft dus geen headless CMS van een derde partij meer aan te schaffen om content te beheren. Dit zit ín de prijs van drieduizend euro per jaar. Wat nog komt: een dashboard waarmee je je performance in een oogopslag kunt zien, een image editor, de mogelijkheid om klanten te segmenteren en meer.” De roadmap staat hier.

Hyvä werkt nauw samen met Mollie. De PSP wendt zijn bereik om de Nederlandse technologie te promoten. Wigman: “We hebben een gezamenlijk belang het ecosysteem te laten groeien.” Het punt is, dat zodra webwinkels overstappen naar een SaaS-omgeving, dat die partijen vaak voorkeursrelaties hebben met betaalverwerkers. Mollie wil zo min mogelijk bij voorbaat worden uitgesloten, dus doet bijvoorbeeld aan co-marketing op een event als de Webwinkel Vakdagen en borrels bij bureaus en partners.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond