Deel dit artikel
-

Nieuwe 3D-scanner voor virtueel passen van kleding

Het is zeker niet de eerste 3D-scanner voor het virtueel passen van kleding, maar de Brusselse startup Treedy’s denkt het toch weer iets beter te kunnen doen. Hun vinding zou reeds door Zalando zijn besteld.

Met behulp van een morfologisch profiel kan de klant in de winkel of via het web confectiekleding of op maat gemaakte stukken bestellen. Dat heeft grote voordelen volgens de Belgen omdat 23 procent van de bestelde kleding doorgaans wordt teruggestuurd. 85 procent van de consumenten zou meer bestellingen plaatsen als ze zeker waren van de maten.

Het profiel kan binnen de twee à drie minuten door de scanner worden gemaakt en is op 0,2 millimeter nauwkeurig. Daarna kan de virtuele 3D-avatar worden ingezet voor het passen van kleding.

Het bedrijf heeft dan ook het plan om een databank van morfologische profielen op te zetten met ‘absolute privacygaranties’.

Dit bericht is 11 keer gedeeld

1 Reactie

bert

De klant de maat nemen is probleem niet, dat kan zelfs zonder meetlint en zonder scanner. Probleem is dat de maat van de producten voor geen meter klopt met de standaard, en dat het product niet volledig opgemeten is. Is een jurk maat 38, is die aan de onderkant bijvoorbeeld wijd uitlopend, dan is enkel de borst en taillemaat interessant, bij kokerrok juist heup en taille. Geen enkele producten vermeld bijvoorbeeld de 3 maten die het product aan ruimte biedt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond