Deel dit artikel
-

Nieuwe Benelux-baas voor DataFeedWatch

DataFeedWatch heeft René Bisschop als zijn eerste Country Manager, in dit geval voor thuismarkt Benelux. Oprichter Jacques van der Wilt ziet in e-commerce naast Google en marktplaatsen ook Facebook opkomen als een belangrijke speler.

Per 1 juni is René Bisschop verantwoordelijk voor de Benelux-markt, zo maakt DataFeedWatch bekend. Hij neemt het meeste lokale werk over van Van der Wilt die zich meer kan gaan richten op internationale klanten en de ontwikkeling van het technisch platform.

Zijn bedrijf levert technologie om met productfeeds marketing te bedrijven op bijvoorbeeld prijsvergelijkers, marktplaatsen en zoekmachines. “Behalve productinformatie gaan steeds meer retailers ons ook informatie leveren over de marges van hun producten. Zo krijgen ze via ons goed zicht op het rendement over hun geïnvesteerde reclame-euro’s.” Immers, de productinformatie wordt gebruikt voor de vormgeving van vermelding op bijvoorbeeld Google Shopping, Amazon of Beslist.nl.

In Nederland bedient het bedrijf e-commercebedrijven als wehkamp, Blokker, Hema en talloze search-agencies. Ook een aantal internationale retailers met een Hollands hoofdkantoor, waaronder: adidas en O’Neill.

Van der Wilt: “We groeien hard in Nederland. Ik heb iemand nodig die lokaal toegewijd die groei kan managen.” Bisschop is de tweede Nederlander bij de onderneming die activiteiten heeft in veertig landen. “We werken helemaal virtueel. Zelfs René zit elders in Nederland.”

De internationale e-commercemarkt is nog volop in ontwikkeling, ervaart de ondernemer doorlopend. “Uiteindelijk blijft er één searchgigant, één socialgigant, een markplaatsgigant en een dominante prijsvergelijker.” Dat verklaart de consolidatie onder de prijsvergelijkers in Amerika en de opkomst van Facebook als platform voor dynamische productadvertenties.

“Marktplaatsen” zoals bol.com in Nederland en Zalando en Amazon in Duitsland, “worden belangrijker. Dat gaat ten kosten van prijsvergelijkers.”

Foto: Bureau of Land Management (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond