Deel dit artikel
-

NLziet paar eurocent goedkoper dan Netflix

NLziet, het nieuwe videoplatform van de commerciële en publieke omroepen, duikt met een paar eurocent net onder de prijs van Netflix. Voor 7,95 euro per maand krijgt de consument onbeperkt toegang tot het actuele aanbod van de omroepen. Er kan tot 365 dagen terug worden gekeken, en soms zeven dagen vooruit.

Vandaag is de softlaunch voor tienduizend kijkers die zich eerder dit jaar hebben aangemeld, en vanaf 1 juli kunnen nieuwe gebruikers zich melden. Betalen kan in eerste instantie alleen met iDEAL, later ook met PayPal en creditcard. Er zijn 2750 programma’s, series of films beschikbaar.

De dienst is beschikbaar via een app voor iOS en Android, maar kan ook via het web worden benaderd. AirPlay en Chromecast wordt nog niet ondersteund. Om niet in conflict te komen met de mediawet wordt geen gezamenlijk zoekvenster aangeboden, maar kan alleen in het aanbod van de betreffende omroep (SBS, RTL en NPO) worden gezocht. Er worden ook buitenlandse series aangeboden, maar geen buitenlandse films.

De dienst blijft reclamevrij en er wordt in een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit aangeboden.

Voor de betalingsverwerking en ondersteuning aan klanten is een bedrijf opgericht onder leiding van Niels Baas, die van MTV Networks Nederland komt. Baas bemoeit zich niet met het aanbod, wel met de ontwikkeling van de volgende generatie apps, zo vertelde hij zojuist op de persbijeenkomst in Hilversum.

Volgens Baas conflicteert NLziet niet met RTL Videoland, dat juist ook oudere series wil aanbieden. “Wel hebben we met de prijsstelling goed om ons heen gekeken naar de concurrentie.”

Deel dit bericht

4 Reacties

Z.Eur

Geniaal!
Eerst met belastinggeld programma’s maken en daarna er nog een keer geld voor gaan vragen!
Maar natuurlijk ‘wordt er geen belastinggeld voor gebruikt’….

Z.Eur

En natuurlijk zou de NPO de NPO niet zijn als je op hun eigen site alles enkel in lage kwaliteit kan kijken terwijl je weer mag betalen voor de HD versie.

Michiel Cazemier

Hoe kun je dit “platform” nu lanceren zonder AirPlay of Chromecast ondersteuning. Je wilt toch graag de early adopters meekrijgen, maar dat gaat jullie zeker niet lukken nu.

van Deurzen

Hmmm 7,95 bij NLZiet voor herhalingen, waarbij je bij Netflix naast de herhalingen ook van alles nieuws kunt bekijken… En voor 4ct minder geen films… Ik zie iets wat niet gaat lukken. Over 6 maanden is t weer weg?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond