Deel dit artikel
-

Ogilvy stopt samenwerking ‘filterende’ influencers

Ogilvy wil niet meer samenwerken met influencers die hun foto’s en video’s oppoetsen, mooier laten lijken dan ze eigenlijk zijn.

Het reclamebureau wil in Engeland zijn klanten niet laten meewerken aan het toebrengen van systematische mentale gezondheidsschade.

Hét perfecte plaatje bestaat niet en ook zeker niet bij ‘gewone’ mensen, influencers die tegen betaling merkambassadeur spelen. Daarom wil Ogilvy niet meer meewerken aan het in stand houden van dit beeld. Zeker bij jongere gebruikers van social media leidt dit tot een niet realistische perceptie van de echte wereld.

The Drum brengt het nieuws, dat ook bij andere reclamebureaus tot discussie in directiekamers zal leiden. ‘Authentiek’ is ‘geënsceneerd’ geworden en ook daarom verliezen influencers hun aantrekkingskracht.

Dove is een van de eerste merken die niet meer met poetsende influencers zal werken.

Eind vorig jaar gaf ook Ruben Stuurman van We Are Era al aan dat merken selectiever worden op de influencers met wie ze willen samenwerken. “Ze worden minder influencer en meer ambassadeur voor het merk. Die zoeken op hun beurt personen om voor langere duur mee samen te werken als het voor beide kanten zinvol blijkt.”

Foto: Vladimir (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond