Deel dit artikel
-

Omzetwaarschuwing ASOS door economie en warm weer

Online kledingwinkel ASOS begint het financiële jaar niet goed. De economie hapert, er is te veel korting gegeven en het weer is te warm voor de tijd van het jaar. Gevolg: de omzetverwachtingen worden niet gehaald en een waarschuwing voor het hele jaar klinkt.

Het is vooral de belangrijke maand november die voor problemen zorgt, vertelt ASOS vanochtend in een marktupdate. Juist in deze maand het realiseert het normaalgesproken hoge omzetten en worden de winsten gemaakt. Maar niet dit jaar.

De markt reageert fel op het bericht. De koers daalde zojuist 41 procent.

“We zien de laagste omzetgroei in kledingverkoop van de afgelopen jaren. Dat komt door de economische onderzekerheid op onze grootste markten en afnemend consumentvertrouwen. Over de hele markt is ook veel met kortingen en promotionele activiteiten gewerkt. Daar hebben wijzelf ook aan meegedaan. In combinatie met het ongebruikelijk warme weer hebben we de gemiddeld lagere verkoopprijzen gerealiseerd.”

CEO Nick Beighton stelt de verwachtingen voor de rest van het boekjaar niet bij.

In de drie maanden tot eind november verkoopt ASOS 17,1 miljoen items, een toename van zestien procent. De omzet in die periode steeg met veertien procent.

Foto: Marco Brandstetter (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond