Deel dit artikel
-

Online verkoop elektronica voldoet vaak niet aan Europese voorwaarden

Consumenten hebben via online platforms toegang tot elektronica die overal vandaan komen. Op deze manier betreden echter veel non-conforme producten de Europese markt, die niet voldoen aan de Europese kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Dat stelt EucoLight, die een workshop rond het thema organiseerde.

Meer dan honderd experts spraken over de wijdverbreide beschikbaarheid van producten via onlineplatforms die niet voldoen aan standaarden ten aanzien van consumentenveiligheid, BTW-voorschriften en milieuverplichtingen.

Aan diverse producten die online worden aangeboden kleven zelfs ernstige risico’s ten aanzien van de elektrische veiligheid. Het is volgens experts niet voldoende om deze producten van de markt te weren, deze situatie vraagt ook om aanpassingen in wetgeving en krachtiger middelen voor markttoezicht.

Traditionele winkelbedrijven controleren al sinds jaar en dag of producenten voldoen aan de regelgeving, partijen die online opereren kunnen – en moeten – dit ook doen.

Ook de BTW ontwijking heeft de aandacht. In Spanje en in Duitsland is een aantal nieuwe BTW-verplichtingen voor online platforms ingevoerd in het geval dat een aanbieder niet aan de regels voldoet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond