Deel dit artikel
-

Philips gaat aan de slag met Apples Homekit, Radboud UMC met Healthkit

Philips is een van de bedrijven die gebruik gaan maken van de Apple Homekit, een nieuw domoticaprotocol dat Apple vanavond aankondigde, samen met de nieuwe ontwikkelsoftware voor iOS 8.

Homekit gaat onder meer de spraaktechnologie Siri ondersteunen. Men kan bijvoorbeeld tegen Siri zeggen dat je ‘naar bed gaat’ om automatisch de verlichting uit te schakelen, de deuren op slot te doen, de garagedeur te sluiten en de verwarming lager te zetten.

Volgens Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting, ‘kunnen we de verlichtingsmogelijkheden van (onze oplossing) Philips Hue verder uitbreiden, omdat apparaten overal in huis hiermee gemakkelijker veilig kunnen worden gekoppeld en via Siri bestuurd.’

Zoals verwacht kondigde Apple geen eigen domotica hardware aan. Vooralsnog moeten toepassingen van derden komen. Naast Philips hebben Honeywell, iHome en Marvell toezeggingen gedaan.

In de nieuwe SDK kunnen ontwikkelaars ook aan de slag met HealthKit, die de koppeling met gezondheidssensoren en apps mogelijk moet maken. Apple kondigde vanavond een groot aantal partners aan, waaronder de Mayo Clinic en Radboud UMC uit Nijmegen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paskal van Lomm

Interessante ontwikkelingen. Ben benieuwd of hiermee de Nederlandse discussie over het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) een heel andere wending krijgt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond