Deel dit artikel
-

Vanmiddag rechtszaak PostNL tegen stakers

Om half drie vanmiddag dient in Utrecht een rechtszaak tussen de stakende pakketbezorgers en PostNL. Celil Ören, een van de vertegenwoordigers van Subco Partners, de belangenorganisatie van de zzp’ers, is gedagvaard door het postbedrijf. PostNL wil dat de bezorgers, die een contract hebben met de pakketbezorger, weer aan het werk gaan.

PostNL maakte vandaag bekend dat men de deurwaarder inzet om de stakende koeriers via een sommatiebrief zover te krijgen om weer aan de slag te gaan. Ook zaterdag is er weer gestaakt. In IJmuiden, Halfweg en Utrecht vonden ‘zittende stakingen’ plaats, waarbij bezorgers voor de ingang van depots zijn gaan zitten.

PostNL zelf zegt dat het nu nog maar om tachtig stakers gaat, terwijl het eerder om honderd pakketbezorgers zou gaan. Volgens Subco Partners klopt dat niet. ‘Een deel is naar huis om zijn rust te pakken’.

PostNL zou 500 uitzendkrachten hebben ingehuurd om de bezorging op gang te houden. Het bedrijf had dit weekend de achterstand willen wegwerken.

Celil Ören was ook al betrokken bij eerdere stakingen in 2013, toen tariefverlaging en slechte behandeling woede wekten bij stakende pakketbezorgers. Ook toen bleven tijdens stakingen duizenden pakketjes liggen.

Ter ondersteuning van de rechtszaak zullen in Utrecht naar verwachting zo’n 150 stakers aanwezig zijn. De rechter doet maandag uitspraak.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond