Deel dit artikel
-

Prosus verhoogt bod op Just Eat (update)

Het beursgenoteerde Prosus verhoogt zijn bod op de Britse maaltijdbezorger Just Eat luttele dagen voor de eerder vastgestelde deadline van komende woensdag. Aandeelhouders krijgen nu langer de tijd na te denken over het bod van het Nederlandse Takeaway of dat van Prosus.

Het Nederlandse Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, kwam deze zomer tot een overeenkomst van het management van Just Eat om te gaan fuseren. De voorbereidingen waren in volle gang toen het Zuid-Afrikaanse Prosus met een concurrerend bod kwam, dat Just Eat tot nu toe telkens heeft afgewezen.

Het bod van Takeaway.com is in aandelen, dat van Prosus (geleid door Nederlander Bob van Dijk) in contanten. Door de overnamestrijd is de waarde van het bod van Takeaway bijna net zo hoog als dat van Prosus en  dus ligt er nu een hoger bod op tafel.

Prosus wil nu 740 pence betalen voor elk aandeel van het Britse Just Eat in plaats van 710 pence. Daarmee komt het bod uit op 5,1 miljard pond oftewel 6,1 miljard euro.

Takeaway heeft vanochtend al meteen gereageerd op het bod en noemt het inadequaat. CEO Jitse Groen wijst op de waarde van het aandeel Just Eat, dat in augustus nog 812 pence bedroeg.

Hoeveel aandeelhouders van Just Eat kiezen gaan kiezen voor Prosus is niet duidelijk. Zij zullen ook kijken naar de marktkansen van Just Eat in combinatie met Takeaway en onder Prosus. Prosus, onderdeel van Naspers, heeft al langer een belang in een aantal vergelijkbare bedrijven, waaronder Delivery Hero, iFood en Swiggy.

De biedperiode loopt nu formeel tot 27 december, waarmee de deadline van woensdag wordt opgeschoven. Het bod gaat door wanneer Prosus minstens de helft van de aandelen in handen heeft.

Foto Just Eat

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond