Deel dit artikel
-

Rabobank gaat samenwerken met crowdfundingplatforms

Rabobank stapt grootschalig in crowdfunding door een een samenwerking met platforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. De drie partijen tekenden donderdag een kaderovereenkomst.

Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar gedeeltelijk bancair krediet kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn. Rabo heeft daarom afspraken gemaakt over het doorverwijzen van klanten naar deze crowdfundingplatforms.

De twee crowdfundingpartners zijn sterk gericht op het MKB. De ondernemer kiest natuurlijk uiteindelijk zelf om financiering bijvoorbeeld via crowdfunding te verkrijgen, voegt Rabo er aan toe.

Ook al is voor veel ondernemersplannen bancair krediet beschikbaar, voor sommige plannen bestaat een financiering uit een slimme financieringsmix, waarin bancair krediet wordt ‘gestapeld’ met aanvullende financiering van externe financiers.

De samenwerking tussen de bank en Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd heeft nog alleen betrekking op leningen. Van de zijde van de bank is alleen sprake van een doorverwijzing; de bank geeft geen advies over crowdfunding. Nadat een klant met een goed plan is gewezen op de mogelijkheden van crowdfunding, beslist de klant zelf om daar wel of niet gebruik van te maken. De beheertaken van de bank en van de crowdfundingplatforms blijven volledig gescheiden.

Over zes maanden evalueren de Rabobank en de crowdfundingplatforms de gemaakte afspraken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond