Deel dit artikel
-

Reissite Kayak blaast IPO af

Kayak Software Corp heeft zijn voorgenomen beursgang opgeschort. De reden laat zich raden: de weinig succesvolle beursintroductie van Facebook.

Kayak was een beursgang aan het voorbereiden samen met zakenbank Morgan Stanley, die ook bij de IPO van Facebook was betrokken.Er stond zelfs een road show gepland die een dezer dagen had moeten beginnen. Dat is nu onzeker geworden. “We wachten betere tijden af”, liet een woordvoerster The Wall Street Journal weten.

Kayak is een metazoekmachine die ook nog andere sites beheert, zoals SideStep.com. De onderneming werd in 2004 opgericht door oud-werknemers van Expedia, Travelocity en Orbitz. Al in 2007 werd bij investeerders 196 miljoen dollar opgehaald.

Kayak had al in 2010 plannen voor een beursgang, maar die werden steeds maar op de lange baan geschoven en nu dus weer. Dank zij Facebook, dat sinds zijn beursintroductie 25 procent van zijn waarde heeft verloren.

Ook het hardwarebedrijf Corsair Components heeft zijn beursgang al uitgesteld vanwege ‘onzekere marktomstandigheden’, net als Tria Beauty, wiens IPO door Morgan Stanley wordt begeleid.

Deel dit bericht

1 Reacties

Joost

Nu nog afwachten wanneer de IPO van Travix (van BCD) afgeblazen gaat worden.

Google flights, here we come!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond