Deel dit artikel
-

Retailplannen Neckermann van de baan na faillissement

Aan de ambitieuze winkelplannen met Neckermann.com lijkt alweer een einde gekomen met het faillissement van Readen BV, een vennootschap van de broers Joop en Ronald Steenbergen.

De broers, zoons van de oprichter van Kwantum Hallen, hadden begin dit jaar acht Nederlandse winkels van Kijkshop overgenomen, en vijf Belgische winkels van Depotplus. Die werden ondergebracht in Readen. Het idee was om een omnichannel formule uit te werken.

Wat het faillissement voor gevolgen heeft voor Neckermann zelf is niet duidelijk. Readen heeft een belang in de webwinkel, die is ondergebracht in Neckermann.com Webshop BV.

Medeoprichter Ronald Steenbergen wil de faillissementsaanvraag tegenover RTL, dat interne stukken in handen kreeg, niet bevestigen of toelichten. Wat wel duidelijk is is dat het faillissement door Readen zelf is aangevraagd.

De doorstart van Neckermann, die in 2014 failliet ging en geen relatie heeft met het gelijknamige reisbureau, ging dit jaar bepaald niet over rozen. In mei werd directeur Bas Pieper op straat gezet na onenigheid. Die stapte naar de rechter. De Belgische vestigingen gingen ongeveer tegelijkertijd dicht op last van het Openbaar Ministerie in België omdat fraude werd vermoed.

Deel dit bericht

1 Reactie

Waarschuwing

Ga nooit in zee met de heren Steenbergen. Bovenstaand is standaard patroon bij alles wat deze ‘handelaren’ aanraken. Bedrijven worden gekocht (deels met de waardeloze pink sheet aandelen van Readen of prominente posities in Readen), opgepompt, investeerders aangetrokken en vervolgens plots gestaakt. Management en kritiek hebbende worden van fraude beticht en de gebroeders wassen hun handen in onschuld. Een groot gedeelte van de bedrijven waarin Readen heeft geparticipeerd zijn failliet of onderwerp van rechtzaken. Deze mannen zouden niet vrij los mogen lopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond