Deel dit artikel
-

Rich media marktplaats Justpremium steekt de oceaan over

De marktplaats voor rich media Justpremium, enkele jaren terug opgezet door het Nederlandse AdRepublic, opent eind deze week haar eerste kantoor in New York. Eerder waren er al vestigingen in Londen, Hamburg, Madrid en Dubai.

Met meer dan 1 miljard beschikbare impressies noemt Justpremium zich de grootste marktplaats voor zogenoemde High Impact en Rich Media advertenties. Het geautomatiseerde platform verbindt meer dan 500 uitgevers met adverteerders, bureaus, trading desks en DSP’s. Justpremium opereert wereldwijd met ruim 50 medewerkers en bereikt maandelijks 100 miljoen unieke bezoekers in meer dan twaalf landen.

Volgens directeur/eigenaar Eric Visser was er een groeiende vraag naar de producten in het buitenland. “Er zijn niet zoveel partijen die rich media zoals videoformaten geautomatiseerd aanbieden, ook onze grootste concurrent Undertone niet. Daarom konden we snel in Europa groeien. En zo kwam eigenlijk ook het verzoek om de diensten op de Amerikaanse markt te introduceren.”

Het Newyorkse kantoor wordt geleid door Walter Aerts, voorheen verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Hij zal daar gaan werken met een groot aantal Comscore Top 100 uitgevers. De taken in Nederland zullen worden overgenomen door Jeff Jacobs.

Rich media is inmiddels zo belangrijk geworden dat AdRepublic in Justpremium is opgegaan. Visser tegen Emerce: “Het is hetzelfde bedrijf, maar dan toegespitst op rijke media.”

Deel dit bericht

4 Reacties

Arno Peperkoorn

Mooi !! Gebeurt niet vaak dat NL bedrijven die move maken. En ook te gek voor Walter! In New York wonen en werken. Mooi! Gefeliciteerd!

Walter

Thanks Arno!

Menno de Vries

Goed te zien dat een NL bedrijf zo succesvol is.
Wat ik alleen niet begrijp is dat AdRepublic opgegaan zou zijn in JustPremium, terwijl op de site van AdRepublic de heer Pascal Batelaan als founder staat vermeldt en net een heel team heeft samengesteld. Zijn het nu twee bedrijven of is het er 1?

K. Bakhuizen

Hoi Menno, AdRepublic is nu van naam gewijzigd naar Nextdaymedia, nadat JustPremium haar belang verkocht heeft. Justpremium en Nextdaymedia hebben dus niks meer met elkaar te maken. En volgens mij is dat ook maar beter voor Justpremium…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond