Deel dit artikel
-

Sanoma wil meer met native advertising binnen video

Sanoma wil meer gaan doen met native advertising binnen video. De uitgever spreekt van nieuwe ‘outstream proposities’.

Onder outstream video wordt verstaan een impactvol videoformaat dat beschikbaar is op desktop en mobiel met de mogelijkheid tot targeting. Vaak speelt videoadvertentie af in de content van het artikel. De lengte van de video is maximaal 30 seconden. De formaten zijn in te kopen via onder meer open RTB via Appnexus.

Sanoma biedt dit product sinds eind 2017 al aan voor desktop web. Daarbij blijft de video altijd rechtsonder in een zijbalk zichtbaar, zonder over de content ‘heen te vallen’. De zichtbaarheid van de advertenties is met 70 procent hoog en er is een gemiddeld CTR rendement te behalen van 0,52 procent.

De context waarin video’s worden getoond versterkt echter niet altijd de commerciële boodschap, stelt Sanoma vast. Daarom zet de uitgever van NU.nl in op video’s die profiteren van de ‘kracht van vertrouwde en sterke redactionele context’.

Volgens Anniek Swillens, Head of Digital Services, blijkt uit campagneresultaten en onderzoek dat context van groot belang is op de effecten van (video) campagnes. ‘Daarom zetten we steeds meer in op uitbouw van onze outstream proposities. We bieden nu de mogelijkheid outstream video af te stemmen op datasegmenten, zelfs op het schaarse segment 20-34 jaar.’

Sanoma claimt de eerste exploitant te zijn die dit native formaat introduceert. Het product lijkt nog altijd op de reguliere outstream. Verschil is dat er een native element aan is toegevoegd. Deze strook zal in de look and feel van de desbetreffende titel worden getoond. NU.nl, AutoWeek.nl, Story.nl, Flaironline.nl en Viva.nl zijn de eerste titels waar het formaat op in te kopen.

Op de foto Anniek Swillens

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond