Deel dit artikel
-

Serious game helpt ouderen bij zorgconsult

EIT Digital en partners lanceerden tijdens de EIT Digital Innovation Day een nieuwe Europese zorginnovatie waarmee ouderen zich thuis kunnen voorbereiden op een gesprek met de huisarts.

Met De Oefendokter – of The Virtual Training Doctor in het Engels – kunnen ouderen online het gesprek oefenen, waardoor ze beter voorbereid bij de dokter aankomen.

De Oefendokter is gericht op het trainen van gespreksvaardigheden van ouderen om het nemen van gezamenlijke beslissingen (Shared Decision Making) met zorgprofessionals te verbeteren. In deze serious game oefent de oudere een gesprek met een virtueel personage. Hierdoor leert hij of zij de juiste vragen te stellen, doelen en wensen goed duidelijk te maken en een actieve rol te nemen in het gesprek. Zo verbetert de een-op-een communicatie tussen ouderen en zorgprofessionals en nemen ze makkelijker en beter gezamenlijke beslissingen.

De eerste versie van dit product wordt vandaag gepresenteerd op de EIT Digital Innovation Day 2018 en op 6 december presenteren de Nederlandse partners, De Universiteit Utrecht, DialogueTrainer en Vilans De Oefendokter in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht.

De Oefendokter is ontwikkeld door de Universiteit Utrecht, in samenwerking met DialogueTrainer, Vilans, de University of Edinburgh, en de Politehnica University of Bucharest.

EIT Digital is een Europese organisatie voor educatie, innovatie en scaleup-acceleratie. De missie is via technologische innovatie de economische groei en de levenskwaliteit in Europa te verbeteren. Dit gebeurt via het integreren van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap in een pan-Europees ecosysteem waarbij meer dan 180 Europese organisaties zijn betrokken, zoals MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten. Hierdoor weet EIT Digital nieuwe leiders van morgen op te leiden, baanbrekende digitale innovaties naar de markt te brengen en biedt het scaleups in Europa schaalgrootte om te groeien. EIT Digital is een Knowledge and Innovation Community van de European Institute of Innovation and Technology (EIT).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond