Deel dit artikel
-

Starlink schroeft productie satellietontvangers op

De internationale breedbandprovider van ruimtevaartbedrijf SpaceX maakt 5.000 ontvangers per week en schroeft dat aantal drastisch op.

Zodoende wil Starlink de lijst met openstaande orders versneld kunnen afwerken. Met hoeveel de productie omhoog gaat, vertelde CFO Bret Johnsen van SpaceX niet tijdens de satellietconferentie waar hij op het podium stond. Hij suggereert wel dat het om aanzienlijk meer gaat.

Er staan nog zeshonderdduizend mensen op de wachtlijst voor een Starlink-abonnement. Al deze mensen gaan ervan uit dat ze voor de schotelontvanger vijfhonderd dollar betalen. Topvrouw Gwynne Shotwell van SpaceX zei vorige maand echter dat de prijs voor de ontvanger dit jaar nog door de helft gaat en daarna nog een keer door de helft kan. Dan blijft er een aanschafprijs over van tussen de 100 en 150 dollar. Een maandabonnement kost honderd dollar.

Techsite Tweakers nam de hardware en de dienst van Starlink vrij recent grondig onder handen. Daaruit kwam naar voren dat het voor gemiddeld internetgebruik uitstekend voldoet. Wel stelt men zich de vraag of breedbandinternet uit de ruimte op de Nederlandse markt een alternatief voor bestaande breedbandproviders.

Foto: Steve Jurveston (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond