Deel dit artikel
-

Stocard geïntegreerd in Klarna-app

De mobiele app van Klarna breidt uit met de spaarkaarten van Stocard. Het betaalbedrijf verbreedt zijn marktpositie stap voor stap richting een bredere waaier e-commerce, marketing en retail.

Betaaldienst Klarna breidt daarmee de functie van zijn app naar het fysieke winkeldomein. De app bevatte al de mogelijkheid om te shoppen bij partners van het betaalbedrijf. Met de toevoeging krijgt de app een extra gebruiksargument.

In juli 2021 kocht Klarna de in Europa populaire app voor klantenkaarten Stocard. Naar verluidt voor meer dan honderd miljoen euro.

De komende jaren worden aan de Klarna-app verscheidene nieuwe functies toegevoegd. Deze komen mede tot stand door de integratie van technologie via derden door middel van overnames. Veel van deze overnames zijn recent gedaan, zoals Pricerunner, Hero, Stocard, Apprl en Billie. Een tijdlijn van die integraties is niet publiekelijk bekend.

Het van oorsprong Duitse Stocard telt meer dan 48 miljoen gebruikers. De dienst ondersteunt meer dan 8.000 loyaliteitsprogramma’s wereldwijd, variërend van kleding en beauty tot technologie en kruidenierswaren. De helft van de Nederlandse consumenten heeft niet altijd zijn klantenkaarten bij zich en laat daarmee spaarpunten en toegang tot acties en folders liggen.

De Stocard-app kreeg onlangs een grafische update die de merkuitstraling naar die van de nieuwe eigenaar toe trok.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond