Deel dit artikel
-

Student ontwikkelt tijdslot voor sociale media

Een tijdslot voor sociale media, dat is wat HU-student Business Management Gül Akcaova (23) beoogt met de nieuwe app Mattie. Studenten die niet afgeleid willen worden door WhatsApp, Facebook of Snapchat kunnen een sociale media-vrije periode instellen.

Notificaties veroorzaken een trigger bij jongeren. Als ze eenmaal zo’n notificatie hebben gehoord of gevoeld, kunnen ze niet geconcentreerd bezig zijn met hun studie totdat ze hebben gecheckt wat het geluid of rilling veroorzaakte, aldus Akcaova.

Binnen de app wordt gemaakt van de zogenoemde pomodoro-techniek, waarbij vijfentwintig minuten werken worden afgewisseld met vijf minuten pauze. In de pauze komen de notificaties binnen en heeft de gebruiker weer toegang tot de sociale media.

Bedrijfsincubator StudentsInc vond haar idee van een app interessant genoeg om het verder te ontwikkelen. Samen met andere studenten is Akcaova inmiddels de start-up Sidekick Mattie begonnen.

Er is al overleg met onder andere de Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Avans Hogeschool. In september wordt gestart met een pilot. Dan wil men de applicatie voor elke onderwijsinstelling verder gaan gaan personaliseren: die mag dan zelf bepalen welke sociale media en websites wel of niet worden toegestaan,. De app kan ook inzicht geven in het leerproces van de studenten.

De app is er momenteel alleen voor Android, een iOS versie volgt later.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sieb Kaartstra

Prima concept, alleen is er al een dozijn bestaande Android apps die precies hetzelfde kunnen. Voor de iPhone wordt het een stuk lastiger omdat je daar niet zomaar de notificaties van andere apps kunt ‘overrulen’.

Patrick

Om de 25 min pauze??? Wtf! Misschien pauze om een slok van je thee te nemen toch niet op je appjes te checken 🙁

Dirk

Wat dacht je van het STIL knopje? Gewoon geen geluid of trillingen. En anders vliegtuigmodus. Berichten komen dan later wel binnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond